Kıvırcık ve Yeşimin Masalı

  Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde kalbur saman içinde çiftlikte yaşayan bir koyun varmış. O koyunun adı Kıvırcık mış. Kıvırcık’ın tüyleri çok güzelmiş, hepsi bukle bukle ve bembeyazmış. Kıvırcık’ın en yakın arkadaşı ise çiftliğin sahibinin kızıymış. O kızın adı da Yeşim miş. Yeşim ve Kıvırcık günlerini oyun oynayarak, koşarak geçirirlermiş.,

Günlerden bir gün Kıvırcık ot yiyormuş, Yeşim koşarak Kıvırcık’ın yanına gelmiş. Yeşim “Kıvırcık babam elinde makasla geliyor kaçman lazım” demiş. Kıvırcık ne olduğunu anlamadan Yeşim’in peşine düşmüş. Yeşim önce Kıvırcık arkada çimlerde koşuyorlarmış. Bir süre kaçtıktan sonra buldukları ağacın arkasına saklanmışlar. Yeşim çantasından çıkardığı suyu önce kendisi içmiş daha sonra bir kaba Kıvırcık için su koymuş. İki arkadaş birbirlerine yaslanarak bir süre uyumuşlar. O sırada Yeşim’in anne ve babası iki yaramazı aramaya başlamışlar. Her yere bakmışlar ama hiç bir yer de bulamamışlar. Çiftlikten çıkmışlar ve daha uzakta ki yerlerde aramaya başlamışlar. Anne “Kıvırcık, Yeşim” diye bağırmaya başlamış. Yeşim birden annesinin sesini duymuş ve uykusundan uyanmış. Uyku sersemi nerede olduğunu anlamamış daha sonra yanında Kıvırcık’ı görünce neden orada olduğunu hatırlamış. Yeşim Kıvırcık’ı uyandırmış ve annelerinin geldiğini söylemiş. Hava yavaş yavaş kararmaya başladığından Yeşim Kıvırcık’ı da alıp anne ve babasının yanına gitmiş.

Annesi Yeşim’i görünce “Kızım neredesiniz, çok merak ettik” demiş. Yeşim “Babamın elinde makası görünce Kıvırcık’ın tüylerini eseceğini anladım o yüzden onu buradan uzaklaştırdım” demiş. Bunu duyan Kıvırcık söze girmiş “Ah Yeşim keşke bana söyleseydin. Baban benim tüylerimi kesmek zorunda. Çünkü havalar çok sıcak olmaya başladı ve tüylerim beni terletiyor, susatıyor yani bu sıcaklarda bana çok zorluk çıkarıyor” demiş. Yeşim Kıvırcık’ın söylediklerini dinleyince haklı olduğunu anlamış. Bu kadar tüy gerçekten Kıvırcık’ı zor durumda bırakabilir. O yüzden Kıvırcık’ın tüylerinin kesilmesine izin vermiş. Tüyleri kesilen Kıvırcık çok rahatlamış ve Yeşim’in babasına teşekkür etmiş. Yeşim de dinlemeden anlamadan hareket ettiği için çok özür dilemiş. Bu masal da burada bitmiş.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dinlemeden Yargılayan Balıkların Masalı

İyi kalp ile Kötü Kalp Masalı

Tavşan Pamuk Masalı